logosite2A            

Artikelindex

 

TIPS & TRICKS 

CHECKEN LOONT!

Ongetwijfeld krijgt u er als lifteigenaar mee te maken. U ontvangt een offerte voor het uitvoeren van een reparatie of het oplossen van keuringspunten. Vaak zijn de offertes voor deze werkzaamheden voor de eigenaar gevoelsmatig prijzig. Echter zonder specifieke liftkennis is het moeilijk, dan wel onmogelijk de offerte correct te beoordelen op de prijsaanbieding en wordt de offerte dan maar gewoon in opdracht gegeven.

Laten we eens beginnen hoe zo een offerte bij enkele liftbedrijven wordt opgesteld.

In het kort:

Een offerte voor een reparatie volgt meestal op advies van de onderhoudsmonteur die bijvoorbeeld tijdens het onderhoud, of na een storing, een gebrek aan de lift ontdekt. Hij stuurt zijn bevindingen door naar kantoor met het advies voor het uitbrengen van een offerte. In de praktijk is zijn informatie voor het uitbrengen van een juiste offerte dan leidend. Is zijn informatie aan kantoor niet juist of onvolledig is het risico dus groot dat de offerte gemaakt wordt op basis van onjuiste informatie. In de praktijk is dit niet uitzonderlijk!

Nadat de offerte door de klant in opdracht wordt gegeven, worden de benodigde en gecalculeerde materialen besteld. Klopt de aangereikte informatie van de onderhoudsmonteur niet, dan is de kans dus vrij groot dat de reparatie tijdens uitvoering niet gaat slagen en dus opnieuw de juiste materialen besteld moeten worden. Dit kost de onderhoudsfirma dan uiteraard geld. Om dit  soort risico‚Äôs op te vangen worden prijzen voor dit soort offertes in de praktijk dan ook hoog gecalculeerd, zeg maar een vorm van risicospreiding.

Anders gezegd: u betaald de prijs voor het eventueel mislukken van een reparatie als gevolg van fouten van de onderhoudsfirma. Door dit risico over meerdere lifteigenaren in te calculeren betaald u dus dan ook mee voor het risico bij andere lifteigenaren dat er mogelijk reparaties misgaan. Overigens geldt dit natuurlijk ook voor offertes voor het oplossen van keuringspunten.

Wij kunnen ons goed voorstellen dat u weinig zin heeft om deze risico's zelf te bekostigen.

Met onze specifieke expertise op liftgebied kunnen wij offertes scherp beoordelen op correcte  prijzen. Dit mede omdat wij inzicht hebben van de materiaal inkoopprijzen en de montageduur van de werkzaamheden. Daardoor kunnen wij goed inschatten wat de prijs mag zijn voor het laten uitvoeren van de werkzaamheden. Dit houdt tevens in dat wij voor u een offerte van uw onderhoudsfirma kunnen betwisten om zodoende een "faire'" prijs af te dwingen.

Checken loont! 

Afbeeldingsresultaat voor afbeeldingen lift