Raar maar Waar?

Een liftinstallatie dient (op enkele individuele liftinstallaties daargelaten) wettelijk gezien, periodiek onderhouden te worden door een daartoe bevoegd liftonderhoudsbedrijf. De meeste lifteigenaren gaan bij het kiezen van een onderhoudsfirma hun beslissing beoordelen op de meest gunstige onderhouds-contractprijs. Dit is namelijk een “helder” beeld van de onderhoudskosten die jaarlijks in rekening gebracht worden. Echter ligt de realiteit toch anders.
 
Het mag duidelijk zijn dat liftonderhoudsbedrijven graag nieuwe klanten in de onderhouds-portefeuille willen opnemen, tenslotte kiest men voor groei in de onderneming. Om dit te realiseren zal veelal voor het bepalen van een contractprijs een lage winstmarge op de contractprijs berekend worden met de bedoeling te winstmarge naderhand te kunnen verhogen met bijvoorbeeld kosten voor het oplossen van storingen, reparaties, verhelpen van keuringspunten en modernisering of renovatie van de liftinstallatie.
 
Een lifteigenaar zal vaak ook niet in bovengenoemde gevallen een second opinion en/of offerte aanvragen bij een extern liftonderhoudsbedrijf. Het blijft namelijk moeilijk om een offertevergelijk te maken als men geen specifieke liftkennis in huis heeft. Het wordt dan al snel appels met peren vergelijken.
Terug naar het begin van de eerste alinea: “raar maar waar”
 
Waar: De meeste lifteigenaren steken ontzettend veel tijd en energie in het zoeken naar het meest prijs gunstigste onderhoudscontract.
 
Raar: Ze doen vervolgens weinig acties als het gaat om de vervolgkosten te beheersen zoals hierboven benoemd. Deze vervolgkosten zijn in de regel een veelvoud van de prijs van het afgesloten onderhoudscontract!
 
Het is daarom belangrijk deze vervolgkosten door een liftadviesbureau te laten toetsen aan de marktconformiteit. Alleen dan kunnen de kosten van uw liftinstallatie beheerst worden en u dus niet voor onaangename verassingen komt te staan.
 
Vragen naar aanleiding van dit artikel? Bel of mail ons gerust vrijblijvend. Wij helpen u graag!

Afdrukken