logosite2A            

de eerste indruk...

iedereen maakt het mee. We moeten de lift nemen om naar een bepaalde verdieping te gaan. Het eerste wat we van de lift zien zijn de liftdeuren. Deze kennismaking geeft al een beetje een indruk van de lift. Liftdeuren die niet netjes en/of beschadigd zijn, geven onze beleving al meteen een negatief beeld van de lift , want zie het als de voordeur van een woning die ook in grote mate bepaald hoe de woning er vanuit onze beleving er binnen uit zou kunnen zien zonder niet eerder binnen te zijn geweest. Dan komt het moment dat we de liftcabine instappen. Dat is het moment waarop we bij onszelf een bepaald gevoel opwekken. Is de liftcabine niet schoon, beschadigd, slecht verlicht of ouderwets aangekleed dan hebben we daar bewust of onbewust geen prettig gevoel bij om deze lift te nemen. We krijgen dan het gevoel dat er aan de lift ook geen onderhoud gepleegd wordt en zelfs onbetrouwbaar zou kunnen werken, misschien zelfs onveilig zou kunnen zijn. De gedachte bij een storing ook nog opgesloten te raken in deze lift versterkt dat gevoel alleen nog maar meer. Vergelijk de liftcabine in dit geval eens met het betreden van eerdergenoemde woning. Een rommelig, onverzorgd en beschadigde woonkamer nodigt ook niet echt uit om er lang te verblijven of misschien zelfs helemaal niet. Helaas zijn er in ons land nog aanzienlijk veel liften die het onprettige gevoel opwekken zodra we de liftcabine betreden, en dat is jammer!

Zonder al te grote investeringen is het tegenwoordig mogelijk het liftinterieur dusdanig te verbeteren dat liftgebruikers een prettig en veilig gevoel hebben wanneer ze de liftcabine betreden. Vaak is het gewoon een kwestie van het laten aanbrengen van nieuwe wandbekleding met 'frisse' kleuren, nieuwe vloerbedekking met rondom bijvoorbeeld RVS geslepen plinten, een strak licht plafond en goede verlichting. Ook het aanbrengen van een of meerdere spiegels en leuning(en) geeft een enorme verfraaiing van het cabine interieur en indien de lift is voorzien van automatische cabinedeuren, deze te laten bekleden met bijvoorbeeld geslepen RVS, inclusief de kooisnuit.

Een verfraaiing van de liftcabine verhoogt ook de waarde van de liftinstallatie. Het is tenslotte ook een visitekaartje van het gebouw.

Er zijn veel mensen die grote twijfels hebben om een appartement te huren of te kopen, of in een hotel te verblijven  waar men (dagelijks) een lift moet gebruiken die een onprettig gevoel geeft. Het is tenslotte de eerste indruk die men krijgt en blijft als de lift gebruikt moet worden!

Graag adviseren wij u vrijblijvend over de ontelbare mogelijkheden voor het "upgraden" van het liftinterieur, van standaard mooie uitvoeringen tot de meest exclusieve uitvoeringen.